Pavel Luňáček

Betonová střešní taška - odolná proti mrazu

Přemýšlíte, kterou střešní tašku použít na vaši střechu? Na našem trhu existuje velký výběr střešních tašek a tak není jednoduché se rozhodnout.


Betonová střešní taška nabízí dlouholetou trvanlivost a vysokou odolnost. U této krytiny máte jistotu, že vydrží. Betonová krytina v přírodní barvě jen těžko rozeznatelná od pálené, vyrábějí se ale i v dalších barvách, například i modrých, častá je višňová, hnědá a černá.

Výhody betonových tašek

Betonové střešní tašky mají velmi vysokou odolnost proti mrazu, tlaku, vodě a nepříznivým povětrnostním podmínkám. Jsou rozměrově přesné a jednoduché na pokládku. Životnost této krytiny je vysoká, navíc se pevnost betonových střešních tašek s časem zvyšuje a zajišťuje tak jejich dlouhou životnost, až 80 let. Pokud máte dům v extrémních horských podmínkách, je betonová střešní taška dobrou volbou.

Horší je to s barevnou stálostí, která neodpovídá životnosti tašky a oproti pálené střešní krytině podstatně rychleji ztrácí svůj vzhled, cca za 15-20 let, po této době je potřeba krytinu ošetřovat, aby se na ní neudělal mech. Na trhu jsou také k dostání kvalitní systémové doplňky, pro každou konkrétní výrobní řadu betonových tašek.

Nevýhody betonové střešní krytiny

Jedná se o těžkou střešní krytinu, a proto vyžadují dostatečně dimenzovaný krov. Sklon střechy se uvádí minimálně 17°.

Povrchová úprava

Nejčastější úpravou betonové tašky je dvojitý akrylátový nástřik. Výsledkem je matný povrch. Pro lesklý povrch lze na nástřik aplikovat ochrannou vrstvu silikátů, která lesklý povrch zajistí. Tašky se vyrábí v několika barevných odstínech. Nejběžnější jsou barvy cihlově červená, višňová, tmavě hnědá, černá a šedá. K dostání jsou také i jiné barvy.

+420 777 800 181